Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

TG THOMAS – OPEN UP | de laatste jongen met het Downsyndroom

10 september 2017 @ 20:00 - 21:00

Euro11,50

NIPT maakt onze samenleving downsyndroomvrij. Straks doet iedereen normaal.

In tweeluik OPEN UP staat de imperfecte mens tegenover dit streven naar perfectie. Op twee manieren confronteren drie actrices en een jonge acteur met het downsyndroom de toeschouwer met wat onze maatschappij te wachten staat. Beschouwend en kwetsbaar aan de ene kant, zappend en grotesk aan de andere.

Een performance voor mensen die te maken hebben met de NIPT, en eenieder die zich bekneld voelt door het maatschappelijke streven naar perfectie, vooruitgang en individualiteit.

*De Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) zit sinds 2017 in het standaardpakket. Dankzij de NIPT kunnen zwangere vrouwen hun baby laten testen op chromosoomafwijkingen, zonder risico voor hun ongeboren kind. In IJsland zijn vijf jaar op rij alle zwangerschappen waarbij downsyndroom was vastgesteld afgebroken.

Regisseur Dominique Coppenrath is met deze voorstelling afgestudeerd aan ArtEz Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en heeft een achtergrond in psychiatrische hulpverlening en gehandicaptenzorg. “In mijn ervaringsgerichte voorstellingen wil ik iets losweken en aanwakkeren bij de toeschouwer. Ik wil de toeschouwer verwarren, wakker schudden en kortsluiting creëren. Graag vermijd ik de traditionele rollen van ‘publiek’ versus ‘performer’ om zo de voorstelling bij de toeschouwer binnen te laten dringen. Ik richt me op outsiders, de mensen die er buiten vallen, kwetsbaar zijn, ‘anders’ zijn. Wat hebben we elkaar te geven?”

Hoofdrolspeler Laurens Vos heeft het Downsyndroom. Zijn charmante en innemende manier van spelen wekt direct sympathie op. Na de eerste versie van OPEN UP is hij ook gaan spelen bij Theatergroep Domino uit Leiden. Pauline, Charlotte en Annefleur zijn studentes van Theaterschool De Trap. Allen hebben een persoonlijke band met de onderwerpen in de voorstelling. 

Gegevens

Datum:
10 september 2017
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Euro11,50
Website:
http://amsterdamfringefestival.nl/programma/open-up/

Organisator

Fringe Festival
E-mail:
info@amsterdamfringe.nl
Website:
amsterdamfringefestival.nl

Locatie

Old School Amsterdam
Gaasterlandstraat 3-5
Amsterdam, 1079RH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 349 342 16