Digest the Future

Wat als we de toekomst hier en nu kunnen herbeleven?

Een magisch realistische interactieve theatervoorstelling waarin de toekomst wordt herdacht, gespeeld en beleefd.

De mensheid staat aan de vooravond van een mondiale crisis. Door de besluiteloosheid van onze overheden, de lobby van het bedrijfsleven en de gelatenheid van de burgers hebben we het té ver laten komen. Er is geen andere weg dan een totale reset.  We moeten stilstaan en weer vooruit gaan door radicaal te veranderen. Lukt het ons om aan te passen en opnieuw te beginnen? Of…

In Digest The Future  ontdekken we het antwoord op deze vraag. We herdenken de zwarte apocalyptische overgangsperiode en vieren dat we onszelf opnieuw hebben uitgevonden en dat we hebben overwonnen. Hoe ziet onze nieuwe wereld eruit? Wat eten we, wat spelen we, wat luisteren we, wat vertellen we? Is het de natuur die ons uiteindelijk redt?

Toekomst
Onder leiding van Petra Ardai als verhalenverteller buigen wetenschappers, kunstenaars, toekomstdenkers, ouders én publiek zich over verschillende urgente, ogenschijnlijk onoplosbare thema’s uit deze tijdsgeest. Met elkaar dromen, spelen en vertellen we het verhaal van hoe het zou kunnen zijn. Want pas als we ons de toekomst kunnen voorstellen, kunnen we haar begrijpen, voelen en vormgeven.

Fantaseer mee in dit visionaire ervaringstheater waarin het toekomstverhaal niet alleen door woorden maar ook door muziek, rituelen, visuele interventies, geuren en smaken vorm krijgt.

Digest the Future is een voorstelling van SPACE op bijzondere locaties met een wisselende groep experts.

Gastexperts:

Antoin S. Deul  –  directeur Spring House, oud-directeur NINSEE en initiatiefnemer Nature’s Narrative.

Wouter Mensink  –  Wetenschappelijk medewerker Social Cultureel Planbureau en auteur van het boek ‘Kun je een betere wereld kopen? De consument en het fairtrade-complex’.

Farid Tabarki  –  Oprichter Studio Zeitgeist en doet als trendwatcher als sinds 2000 onderzoek naar de veranderende tijdsgeest.

Zondag 19 mei 2019 
16.00 – 17.30

Toegang is gratis.
Kaarten via deze link