Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fringe Festival 2018 in old school

6 september 2018 @ 15:30 - 16 september 2018 @ 23:00

Van 6 – 16 september toont Amsterdam Fringe een ECLECTISCHE mix van theater, dans, installaties, spoken word en performances van NIEUW en ONGETEMD talent. Fringe is een vrijplaats voor EXPERIMENT en vol makers en voorstellingen die lekker buiten de lijntjes kleuren. Zo ontstaat een achtbaan van een programma vol spannende voorstellingen. Van de confessions of een mantelpakje tot black (hair) matters. Van muzikale revoluties van al dan niet zo zachte jongens tot narcistische selfies. Van end of the world stories tot de absurditeit van het alledaagse. Van paaldans tot monoloog, van anthroposcenic live performance tot zingende zussen, van betovering in de schemering tot late-night poëzie.

Fringe nodigt je uit om mee te gaan op avontuur langs de RAFELRANDEN van het theater en de stad. Van escaperoom tot kerk, van onbekende theatertjes tot brughuisje en buitenplaatsen. De ruim 75 voorstellingen van eigenzinnige makers zijn te zien op meer dan 30 locaties in Amsterdam.

Wil je je volledig onderdompelen in Fringe? NON-STOP voorstellingen zien? Voor de echte Fringe Fans zijn er passepartouts! Voor 65 euro kun je alles zien. Elf. Dagen. Lang.
van 6 – 16 september @ old school

AILEEN PFAUTH | Bloei| speeldata old school 6, 10, 11 & 15 september
In Bloei neem ik je mee in de belevingswereld van m’n opa, dichter en kunstenaar Frits Ekkel. Frits is gediagnosticeerd met een vrij onbekende vorm van dementie: Dementie met Lewy Bodies. Nu zijn hoofd wordt bevolkt door ‘wanen’ wendt hij z’n dichterschap aan als ultieme kunstgreep om z’n kop er bij te houden. Hij spreekt in raadselachtige gedichten over wat hij ziet: eksters die mensenkinderen koesteren, reuzen die als trapeze-artiesten in de bomen balanceren, gehurkte mannen met bruine hemden die deelnemers zijn in een onbegrijpelijke spel………

DANCE COMPANY THE KITCHEN | Noise| speeldata old school 10, 11, 13 & 16 september
Een verhaal over de ruis die ons rationele brein dagelijks creëert in deze drukke tijden, het luisteren naar je ziel en onderbewustzijn en de durf om je kwetsbaar op te stellen in de harde drukke maatschappij. Een cinematische dansvoorstelling over dromen, waar de realiteit en een parallel universum samenkomen in een vervreemding van tijd en ruimte. Een unieke samenwerking van mime, dans en live gespeelde muziek van cellis Pau Marquès Oleo.

FEMKE ARNOUTS | Je spaart zegels en dan ga je dood | speeldata old school 12,13, 15 & 16 september
‘Het clubje anderen om mij heen begint wat te wiebelen. Ik snap het wel. Ik ben degene die naast het knopje staat. Ik heb allang gedrukt, maar ze willen het me nog een keer zien doen. Zeker de anderen die er net bij zijn komen staan. Voor mezelf hoef ik het niet te doen, ik heb gedrukt en dat weet ik. Toch doe ik het, want dat doe je nou eenmaal als het rood is. Ik probeer echt van betekenis te zijn. Ik probeer precies zo te drukken als het mannetje op het plaatje bij het knopje. Na het drukken hoor ik een haast onmerkbare zucht van het clubje anderen om mij heen. Er wordt weleens gezegd dat die knoppen niet werken, dat ze ons alleen kalmeren en een gevoel van controle geven. Ik geloof dat niet. Als je ergens op drukt gebeurt er iets. Dat is altijd zo geweest.’

Gegevens

Begin:
6 september 2018 @ 15:30
Einde:
16 september 2018 @ 23:00
Evenement Categorie:
Website:
http://amsterdamfringefestival.nl/

Organisatoren

Fringe Festival
old school

Locatie

Old School Amsterdam
Gaasterlandstraat 3-5
Amsterdam, 1079RH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 349 342 16