Nieuw in old school:
Fabulous Future

Zeven jonge kunstenaars/ spatial practitioners (ontwerpers op het snijvlak van kunst en architectuur) werken sinds kort in de restaurantruimte op de eerste verdieping van old school Amsterdam. Niels Albers, Malissa Anne Cañez Sabus, Gauthier Chambry, Naomi Credé, Liene Pavlovska, Mirko Podkowik en Rein Verhoef zijn allen afgestudeerd aan het Sandberg Instituut en werken nu samen onder de naam Fabulous Future.

Het internationale collectief heeft veel plannen. Zo willen ze door middel van lezingen en exposities contact maken met buurtbewoners en werknemers op de Zuidas.

Duurzaam
“Fabulous Future werkt multidisciplinair op het gebied van kunst, interieurarchitectuur en productdesign. Daarnaast houden sommigen van ons zich ook bezig met tuinieren en voedsel. Ons werk is heel divers en eclectisch”, vertellen twee leden van het collectief. “We onderzoeken wat ruimte is en hoe die is geconstrueerd. Daar experimenteren we mee. Ook willen we duurzaam gebruik maken van de ruimte en materialen.”

Hoewel ze hun nieuwe werkruimte in old school Amsterdam maar tijdelijk kunnen gebruiken, is het voormalige restaurant grondig opgeknapt. Op 28 september was er een “Soft Opening” met als thema ‘softness’. Tijdens dit eerste openbare evenement konden bezoekers onder meer genieten van een voetenbad en veganistische dumplings. Ook was er van de oude plafondplaten uit het restaurant een soort iglo gebouwd.

Dutch Design Week
Fabulous Future toonde tijdens de Dutch Design Week, die van 20 t/m 28 oktober 2018 in Eindhoven plaatsvond, hun nieuwe project “White Nights”. In deze hotelkamer in Hotel Insomnia van Kunstenaarsinitiatief De Fabriek, konden bezoekers ’s nachts ook daadwerkelijk blijven overnachten.